Viime vuosikymmenien merkittävimpiä kehonrakentajia

 

Arnold Schwarzenegger

Kaikki tietävät kenestä on kyse, kun mainitsee nimen Arnold. Hänen elämäntarinansa on niin uskomaton ettei sitä osaisi villeinkään elokuvien käsikirjoittaja kuvitella. Schwarzenegger on kehonrakennuksen kiistaton legenda, jonka ansiosta kuntosalikulttuuri alkoi levitä maailmalle. Hänen ammattilaisuransa alkoi Mr. Universe -kilpailun voiton myötä, jonka hän nappasi nuorimpana osallistujana koskaan, ollen tuolloin vain 20-vuotias. Vaikka herra on ollut avoin steroidien käytöstä ja kaikkien lihaa syövien idoli vuosikymmenet, hän kertoi vuoden 2015 lopulla, ryhtyvänsä Osa-aikaiseksi vegaaniksi.

Ronnie Coleman

Ronnie Coleman on asettanut ihmiskehon massiivisuudelle aivan uuden mittapuun. Tämä noin 135-kiloinen järkäle aloitti kehonrakentamisen opiskellessaan yliopistossa, pelaten samalla amerikkalaista jalkapalloa. Coleman suunnitteli alun perin ryhtyvänsä kirjanpitäjäksi, mutta ura vaihtui poliisin tehtäviin, kun hän muutti toiseen osavaltioon töiden perässä. Hän päätyi lopulta työtovereiden suosittelemalle kuntosalille, jota käyttivät monet alan silloiset huiput, ja joiden esimerkki kannusti häntä ammattilaiseksi. Loppu on, kuten sanonta menee, historiaa.

Iris Kyle

Tämä, vuonna 1974 Amerikassa syntynyt naiskehonrakentaja on maailmanlaajuisesti menestynein lajin ammattilainen, verrattiinpa häntä sitten miesten tai naisten saavutuksiin. Kylella on tällä hetkellä kasassa kymmenen Ms. Olympia voittoa, seitsemän Ms. International -kisan voittoa, sekä yksi raskaan sarjan voitto. Naisbodareiden esikuva jättää ”vartalollaan jopa monien miesten lihakset taakseen. Iris omistaa yrityksen, joka kauppaa lisäravinteita ja treeniohjelmia.