Unen merkitys kehonrakentajan elämässä

Kuten kaikki kehonrakennusta harrastavat tai sitä tavoitteellisesti tekevät tietävät, unella on valtaisa merkitys. Uni palauttaa kehon jälleen normaalitilaan päivän rasitusten jälkeen. Kun kehonrakentaja treenaa päivällä, on keho tiukilla ja joutuu kestämään rankkaakin treeniä. Illalla keho tarvitsee lepoa ja rauhoittumista. Rauhoittaminen on hyvä aloittaa jo ennen nukkumaanmenoa. Kun makuuhuoneen sisustus ja erityisesti värit ovat tasapainossa ja rauhoittavat, on ihmisen helppo saada mielensä rentoutuneeseen tilaan ennen nukahtamista. Onneksesi voit tilata taustakuvia eri väreissä ja pohtia sitä, mikä sopii yhteen sinun sisustuksesi kanssa. Kun katsele taustakuvia eri väreissä ja mietit, minkä valitsisit, valitse sellainen, jolla on rauhoittava vaikutus. Väri, joka saa sinut rentoutuneeseen tilaan, on paras valinta makuuhuoneeseen.

Uni on tärkeää lihasmassan kannalta

Uni ja sen riittävä saanti on tärkeää sen vuoksi, että keho ja mieli pysyvät hyvässä kunnossa. Jos unet jäävät vähiin, on energiataso matala eikä päivän askareista tule oikein mitään. Treenaaminen sen sijaan onnistuu paljon paremmin, kun takana on hyvin nukuttu yö. Riittävä unentarve on yksilöllistä, mutta keskimäärin ihmisen olisi hyvä nukkua noin kahdeksan tuntia. Kun puhutaan unen tärkeydestä kehonrakentajan kohdalla, puhutaan silloin kehon palautumisesta ja lihasmassan kasvamisesta. Uni on yhtä tärkeää kuin proteiini, sillä molemmat auttavat lihasmassaa kasvamaan. Tee kovat treenit päivän aikana ja mielellään jo hyvissä ajoin ennen sänkyyn menemistä. Älä koskaan jätä treenejä myöhäiseen iltaan, sillä kehon täytyy olla rauhoittunut ja levollinen.
Treenit saavat adrenaliinin virtaamaan ja mielen laukkaamaan. Pidä siis huolta, että ilta on varattu rauhoittumiselle ja unen houkuttelemiselle. Kun sitten koet olevasi väsynyt, siirry sänkyyn ja ota hyvä asento. Seuraavana päivänä olet jälleen valmis koviin treeneihin!