Kehonrakennuskisoihin ulkomaille – rahoita kisamatkat lainalla

Kehonrakennuksesta voi saada itselleen ammatin, sillä suuria kisoja voittaville maksetaan palkkiorahoja ja he voivat saada myös sponsorituloja. Menestys vaatii kuitenkin valtavasti työtä ja myös uskallusta hypätä johonkin uuteen. Kehonrakennus on hyvä aloittaa kansallisista kisoista. Ensin kehonrakentaja voi käydä kokeilemassa onneaan pienemmissä kilpailuissa ja siirtyä hiljalleen esimerkiksi SM-tason kilpailuihin. Täytyy kuitenkin muistaa, että mitä korkeammalle tasolle siirrytään, sitä kovemmaksi kilpailijoiden taso kasvaa. Kehonrakennuksen SM-kisoihin ei siis kannata osallistua ennen kuin on täysin varma omasta kunnostaan.

Kun kotimaan kisoja on käyty läpi hyvällä menestyksellä, on aika siirtyä kilpailemaan ulkomaille. Ulkomailla järjestettävät kehonrakennuskilpailut ovat suuria kilpailuita, joissa on monia eri sarjoja. Sen vuoksi onkin tärkeää, että kilpailija osaa sijoittaa itsensä juuri oikeaan sarjaan. Näin omaa harjoitteluaan voi tehostaa ja suunnata oikeaan suuntaan. Sarjat voidaan laskea esimerkiksi painon mukaan.

Miten rahoittaa kehonrakennuskilpailuihin osallistuminen?

Kehonrakennuskilpailuihin osallistuva maksaa itse matkansa ja kaikki siihen liittyvät kulut. On siis syytä pohtia, mitkä ovat omat mahdollisuudet osallistua kilpailuun. Yksi maailman suosituimmista kilpailuista on Mr. Olympia. Se on suunnattu ainoastaan miehille, kuten kilpailun nimestäkin voi jo päätellä. Kyseinen kilpailu käydään Yhdysvalloissa, Floridan osavaltiossa ja tarkemmin sanottuna Orlandossa. Se on osa Joe Weider’s Olympia Fitness & Performance Weekendia, jonka aikana käydään siis monia muitakin kehonrakennuskilpailuita ja kilpaillaan myös muun muassa Bikini Fitness -kilpailuja. Tällainen kilpailu on monen kehonrakennusta harrastavan unelma, joka kuitenkin on mahdollinen vain kaikkein parhaimmille. Kyseinen kilpailu on nimittäin ammattikehonrakentajille, mutta sinne voi päästä niittämällä mainetta ensin vaikkapa Euroopan kilpailuissa.

Kehonrakennuskilpailuihin osallistuminen vaatii siis oman budjettinsa. Sitä varten voi hakea lainaa helposti ja nopeasti suoraan netistä. Lainapäätöksen täyttämiseen ei kulu kuin muutama minuutti ja yleensä lainapäätöksen saa välittömästi. Näin myös rahat maksetaan tilille mahdollisimman nopeasti, jolloin kehonrakennuskilpailuihin valmistautuminen voi alkaa. Ulkomailla pidettäviä kisoja varten tulee tietysti hommata sekä lennot että majoitus. Sen lisäksi joihinkin maihin voi joutua hankkimaan myös viisumin. Se on hyvä tarkistaa ajoissa, jotta mahdollisen viisumin hankkimiselle jää aikaa. Mitään ei kannata jättää viime hetkiin, jolloin asioiden hoitamiselle ei välttämättä ole enää tarpeeksi aikaa. Näin kisoihin osallistuminen ei pääse vaarantumaan, kun kaikki on hoidettu kuntoon ajoissa.