Asianmukaiset treenivaatteet naisten kehonrakennuksessa

Fitness- ja kehonrakennuskisojen pikkuruisissa bikineissä ja valtavan korkeissa koroissa mallailevat ja pullistevat kisaajat ovat varsin kaukana kuntosaleilla puhisevista ja hikoilevista himotreenaajista. Kisat ovat monen kehonrakentajan huippuhetki, jota varten salilla on kulutettu satoja tunteja. Tie kisojen kermaan onkin kaikkea muuta kuin lyhyt ja helppo.

Sen lisäksi, että kisoihin tähtäävien kehonrakentajien tulee seurata milligramman tarkkuudella sitä, mitä he laittavat päivittäin suuhunsa, kuntosalilla vedetään päivästä toiseen niin intensiivisiä treeniohjelmia, että ne saisivat tavallisen tallaajan kauhun valtaan. Jokaisen kehonrakentajan päivä onkin täynnä valintoja – mikä on oikein, mikä väärin, mikä edistää harjoittelua ja lihasmassaa ja mikä taas ei. Siksi jokainen yksityiskohta ratkaisee ja tästä syystä kehonrakentajat kiinnittävät tarkkaan huomiota myös siihen, että treenivarustus salilla on asianmukainen.

Hiertämättömistä ja hengittävistä materiaaleista valmistetut treenivaatteet

Kun salilla vietetään tuntikausia joka ikinen päivä, on varmaa, että kuka tahansa haluaisi olla varma siitä, että treenivaatteissa on mukava olla. Tästä syystä myös kehorakennusta harrastavat naiset kiinnittävät tarkkaan huomiota siihen, millaisia treenivaatteita he valitsevat salille.

Ensinnäkin on tärkeää, että vaatteet eivät hierrä eivätkä hankaa. Salitreenin aikana keho taittuu ja mukautuu lukuisiin eri asentoihin kerta toisensa jälkeen, joten mikäli vaatteista löytyy yksikään sauma, joka painaa ja hiertää, se tulee varmasti näkymään iholla verestävänä jälkenä heti treenin jälkeen.

Tämän lisäksi on olennaista, että vaatteet on valmistettu hengittävistä ja hikeä sitovista materiaaleista. Kovan treenin aikana hiki nousee helposti pintaan ja hiestä märät vaatteet tekevät treenaamisesta epämiellyttävää. Tästä syystä kehonrakennusta harrastavat naiset luottavat vain laadukkaisiin urheiluvaatteiden valmistajiin, kuten ruotsalaiseen Aim’n-verkkokauppaan, jonka valikoimasta löytyy satoja treenikokonaisuuksia, jotka on valmistettu tarkoin valituista materiaaleista sitoen iholta tehokkaasti hikeä ja kosteutta.

Salivarusteet

Kun treeniin kuuluu suurilla painoilla tehtäviä toistoja, on tärkeää, että treeniin otetaan mukaan asianmukaiset salivarusteet, jotka auttavat sekä tehostamaan harjoittelua että suojaamaan mahdollisilta loukkaantumisilta.

Salivarusteisiin kuuluvat esimerkiksi selkää, polvia ja kyynärpäitä tukevat tukisiteet ja tukivyöt. Hanskat puolestaan suojaavat hiertymiltä ja parantavat pitoa. Myös kompressiovaatteista voi olla hyötyä joidenkin urheilijoita piinaavien sairauksien, kuten pehmytkudosvaurioiden ja lihaskramppien ehkäisyssä.