Fitness

 

Fitness on kehonrakennuksen laji, jossa kiinteän vartalon ja näyttävän ulkomuodon lisäksi kehon toiminnallisuuteen kiinnitetään huomiota. Bodaamisessa välttämättömät massiiviset lihakset ovat vain haitaksi fitness-urheilussa, jossa tavoitteena on sporttinen ulkonäkö. Fitness-kisaaja harjoittelee tavallista kuntoilijaa intensiivisemmin ja yleensä henkilökohtaisen valmentajan avustuksella. Terveelliseen ruokavalioon kiinnitetään erityisesti huomiota. Laji on alun perin suunnattu vain naisille, mutta on sittemmin tullut myös miesten suosioon. Bikini-Fitness, Physique ja ammattilaisten Figure, jossa poseerauksen merkitys korostuu, ovat muutamia alalajeja.

Bikini-Fitness

Bikini-Fitness on kerännyt sankan harrastajajoukon ja noussut suosioon, koska kehonrakennukselle tyypillinen kova rääkki ei ole tarpeen. Muskeleita tärkeämpää on kehon sopusuhtainen muoto mallikaunottarien tapaan, lihaksien esteettisyys, sekä luonnollinen, mutta urheilullisuutta ja terveellisyyttä korostava ulkonäkö.

Naisten Physique

Physique on uusin fitness-urheilun muoto, joka on korvannut naisten sarjoissa kehonrakennuksen virallisella tasolla. Tämä on suunnattu niille naisille, jotka haluavat kehittää bikinivartaloa lihaksikkaamman kokonaisuuden ja esitellä samalla myös atleettisia taitojaan. Kuten muissakin fitness-lajeissa, urheilullinen ja tiukka vartalo, sekä sen luonteva hallinta ovat avaimia menestykseen.

Naisten Bodyfitness

Bodyfitness on naisille suunnatuista kehonrakennuksen lajeista vanhin ja myös helpoin aloittaa, sillä kaiken tyyppiset kehot voivat osallistua kilpailuihin. Perinteiset poseerauskierrokset on lähes kokonaan korvattu vapaammalla ohjelmalla, jossa liike, ryhti, yleinen estetiikka, kasvot ja hiukset, sekä esiintymistaito ja karisma otetaan kaikki huomioon.